Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besk en slumpmssig hemsida p Zoomin

Älvring eller Häxring...

En älvring (kallas också häxring) är en rund, eller oval, ring av svampar eller kan det vara träd som växer i en ring med sju ingångar till mitten.

Som i alla gamla sägner och folktro finns det massor med olika uppfattningar om dessa är ett dåligt omen eller bra.

Min åsikt är i alla fall att man ska vara glad om man har en älvring nära sin bostad. Då finns älvor och annat småfolk i närheten för hjälp och stöd att hålla naturen omkring i gott skick och har man djur i ladugården finns de även där.

 

Är man öppen för älvor så kan de också ta sig in i huset och ställa till lite hyss. Kanske ligger inte grytlappen på sitt vanliga ställe eller finns inte stekspaden där du la den? De är absolut inga elaka varelser utan barnsligt fulla av små spratt och upptåg

 

Har du en älvring i din trädgård så ska du absolut inte gå in i den utan att fråga om lov och känna på dig att det är OK. Stå i stället en bit ifrån med vänster sida vänd mot ringen. Då visar du respekt och att ditt hjärta vill dem väl. Gå gärna dit en tidig morgon och bjud in dem till huset om de vill, och om de följer med kommer du att känna en barnslig glädje inom dig. Sånt har vi alldeles för lite av i vår vardag tror jag.

 

Hade en sådan ring av svampar i trädgården för några år sen, där vi bodde förut, den fanns kvar i ca 3 - 4 veckor och sen försvann den och har inte kommit tillbaka så länge vi bodde där. Tog ett foto då, vet jag, men hittar inte det nu. (undras vart det tog vägen hmmm ....)

             Ha de gott

        Kram / Pia

 

Onsdagen den 17 maj 2017 kl. 20:24

Taggar: ,

Allmnt | Permalnk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlgg

 

Kommentarer

Vargbettan hemsida 
2017-05-18 17:45
Kanske lvorna tog det...Det r s spnnande med gammal folktro. ha det s fint! /Elisabeth

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Taggar

horoskop turnummer tarotkort ÄnglaTarot Drake Dragon Oracle Cards stjärntecken Ärkeänglarna kristaller Diana Cooper Orakelkort Änglasvar vägledning Kristall Citrin Dragon Oraclecards affirmation Energy Oracle Cards Änglar Circle of Life fullmåne budskap Änglaterapi Daglig Vägledning healing

Kategorier

Allmnt

Arkiv

 2018

 2017

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Lnkar

Nyligen.se

Flden

RSS-fldeRSS 2.0

 

.