Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besk en slumpmssig hemsida p Zoomin

Häst o Hund ... stora chakrapunkter

Fick ett infall om att skriva om djurens chakrapunkter nu. Vi människor har ju 7 stora chakrapunkter och de finns motsvarande hos våra fyrfota vänner, men de har ytterligare ett stort chakra och specifika budchakran i sina hovar/tassar. Här en bild där jag ritat in chakrapunkterna och det finns en beskrivning över vad de olika heter. Förstora bilden så tror jag nog att det syns. (fotomodell fick min f.d. Welshponny vara)

 

 Förutom dessa 8 stora chakran och de 6 Budchakra så har de också 21 Mindre chakran. Detta chakra-system är ett komplext nätverk av energi "virvlar" som går genom hela kroppen. Universell energi kallas även (prana, chi, ki) som flödar in och ut genom chakrana, längs meridiansystemet och ut i den fysiska kroppen.

Yttre stimuli, både positiv och negativ har en efftekt på djurets (o även människans) chakran.

Ska inte gå in så mycket mer på de vanliga chakrana , men man bör förstå att sjukdomstillstånd hos djur som kan vara diffusa och svåra att förstå, mycket väl kan bero på en obalans eller blockering i något av djurets chakran.

Det intressanta 8:e chakrat hos djur, kallas Brachialis eller Key chakra. Det är beläget på båda sidor av kroppen strax nedanför manken (se bilden) Det är det viktigaste energi centrum för alla djur och de länkar direkt till alla andra chakran.

Det är ett centrum som handlar om djur-människa interaktion, samspel och eventuell läkning börjar alltid i detta chakra. Så använd er gärna av dessa chakran för vänlig beröring och mycket positiva tankar som ni tänker går genom era händer till djuret.

Intressanta är också djurens Bud-chakra se nr 9 på bilden, det finns ett chakra i varje hov/ tass och ett vid basen av varje öra.

Det är dessa Bud-chakra som varnar djuret vid tex, kommande åskväder, jordbävning, orkan eller liknande. Budchakrana som sitter på hovar/tassar tar upp energi ur marken som är bra för djuret.

Om ni tänkt på det så finns det oftast ett ställe i hagen där hästarna ofta står och det är helt upptrampat runt om, det kan vara just där som det finns bäst energi för dem. Även hundar kan ha en plats där de gärna vill stå still, lägga sig eller rulla runt (dock gäller det inte för sånt "stinkande" som de ofta vill rulla sig i )

Ja det var en liten lektion om chakran

Ha de nu så gott med era djur

Kram / Pia

 

 

 

 

 

Tisdagen den 25 juli 2017 kl. 18:42

Taggar:

Allmnt | Permalnk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlgg

 

Kommentarer

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Taggar

horoskop turnummer tarotkort ÄnglaTarot Drake Dragon Oracle Cards stjärntecken Ärkeänglarna kristaller Diana Cooper Orakelkort Änglasvar vägledning Kristall Citrin Dragon Oraclecards affirmation Energy Oracle Cards Änglar Circle of Life fullmåne budskap Änglaterapi Daglig Vägledning healing

Kategorier

Allmnt

Arkiv

 2018

 2017

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Lnkar

Nyligen.se

Flden

RSS-fldeRSS 2.0

 

.