Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Pentagram .... Pentakel

Det finns väldigt mycket skrivet om Pentagram/Pentakel och uppfattningar om vad som är rätt och fel är lika många.

Det är nog upp till var och en att själv bestämma hur deras pentagram/pentakel ska se ut och vad den ska symbolisera. För i slutändan är det ju ändå så att det är ens egen avsikt i användandet av denna "magiska" symbol som räknas.

 

 Enligt Wikipedia så är ett Pentagram en femuddig stjärna innesluten i en pentagon, det vill säga spetsarna är sammanbundna med fem streck. (som gaveln på ett hus).

En Pentakel är då när den femuddiga stjärnan omges av en cirkel.

Cirkeln är utan början och utan slut, en evighets-maskin som endast går runt runt runt....

Pentagonen erbjuder förändringar och det magiska flödet är inte stillastående...pentagonen erbjuder flera dimensioner...kan byggas om och byggas på...ge flera djup...mm.

 

Pentagram sammankopplas ofta med Venus jorden och Venus- gudinnan. Antikens astronomer såg att vart åttonde år gick det att  göra en konstellation runt Venus i form av en fem- spetsig stjärna.

 

Inom Wicca anses pentagrammet symbolisera de fem elementen. Eld, Jord, Vatten, Luft och Akasha (själen). Genom att bruka pentagrammet i ritual så kan man förvisa all negativitet från ett object eller införliva positiv energi.

 

I pentagrammet fann man även en matematisk perfektion och förstod bland annat att pentagrammets linjer döljer det gyllene snittet 1,618.  Detta talförhållande kan man använda till att beräkna i stort sett allt i hela universum; fraktala förlopp, levande kroppars uppbyggnad, kaos, vattenvirvlar, galaxers vridning etc. Även den västerländska tonskalan är uppbyggd av detta tal. Dividerar du din kroppslängd med det gyllene snittet och sätter fingret på resultatet finner du att du har fingret i naveln!!

 

Själv använder jag då och då ett pentagram när jag lägger Tarotkort.

                                Ha de fint

                                    Kram /Pia

 

Fredagen den 1 september 2017 kl. 19:05

Taggar: , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Vargbettan hemsida 
2017-09-02 17:57
Spännande! Ha det så fint! /Elisabeth

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Taggar

horoskop turnummer tarotkort ÄnglaTarot Drake Dragon Oracle Cards stjärntecken Ärkeänglarna kristaller Diana Cooper Orakelkort Änglasvar vägledning Kristall Citrin Dragon Oraclecards affirmation Energy Oracle Cards Änglar Circle of Life fullmåne budskap Änglaterapi Daglig Vägledning healing

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.