Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Nostradamus Tarotkort

Har väl inte hunnit sätta mig in i den nya tarotleken som heter The lost tarot of Nostradamus. Visst kan man väl använda den här leken som en vanlig tarotlek men jag tycker nog att jag vill använda den lite mer som en förutsägelse för vad som kan komma att ske i världen just nu, och vad vi själva kan bidraga med för att dämpa eventuella olycksprofetior från Nostradamus själv, eller påskynda sådant som är till gagn för mänskligheten. Eftersom leken är ny för mig, så har jag inte fördjupat mig i korten ännu, därför visar jag nu ett kort ur leken och en del av den beskrivning som står i boken som hör till.

Idag drog jag kortet Justice (Rättvisan) som här symboliseras av en munk med en skära i ena handen och en blomma i den andra. Under blomman finns ett avhugget ben.....(usch ja) !

 

 Till varje kort finns det en Vers som Nostradamus ska ha skrivit och vilken "syn" det har givit honom. (Det sägs ju att han fick sina visioner genom att försjunka i någon form av trans medan han tittade i en skål med vatten där framtida händelser visade sig för honom).

  

Till just detta kort finns en framtidsvision om en Ny Värld som inträffar först i det 23:e århundradet. Så då har vi ett par hundra år kvar dit.

 

Beskrivning till kortet:

Här representeras kortet av en Munk, som står i en framträdande ställning med en skära i ena handen och en blomma i den andra. Symbolismen är glasklar: rättvisa tilldelas opartiskt, utefter det liv som levs; blomman kan skäras itu när som helst. Kanske tänkte Nostradamus på det berömda bibliska citatet rörande liljorna på fältet - "Hur de växer; de jobbar inte. inte heller spinner de" - som en metafor för ett gott och enkelt liv, som levs under den opartiska lagen om rättvisa.

Rättvisan bär ingen ögonbindel och ser in i djupet av våra hjärtan, och uppmanar oss till detsamma. Det krävs av oss att vi är ärliga inför oss själva och våra uppgifter; att vi bekräftar sanningen med våra liv och handlar i enlighet med detta. Bara genom att följa detta recept kan sanningen komma fram. Med andra ord, om vi lever med en avsikt att se sanningen i allt, så är det sanningen vi ser; men om vi lever med en känsla av fördom; kommer vi att se allt utifrån detta ljus och förblir utan balans.

                                    *********************************

Gör gärna en egen tolkning av kortet och vad det säger just dig.

Hälsar 2018 välkommen och önskar oss alla ett år i kärlek och omtänksamhet o positivt tänkande

Kram / Pia

 

 

Måndagen den 1 januari 2018 kl. 11:17

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Taggar

horoskop turnummer tarotkort ÄnglaTarot Drake Dragon Oracle Cards stjärntecken Ärkeänglarna kristaller Diana Cooper Orakelkort Änglasvar vägledning Kristall Citrin Dragon Oraclecards affirmation Energy Oracle Cards Änglar Circle of Life fullmåne budskap Änglaterapi Daglig Vägledning healing

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.