Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Häst o Hund ... stora chakrapunkter

Fick ett infall om att skriva om djurens chakrapunkter nu. Vi människor har ju 7 stora chakrapunkter och de finns motsvarande hos våra fyrfota vänner, men de har ytterligare ett stort chakra och specifika budchakran i sina hovar/tassar. Här en bild där jag ritat in chakrapunkterna och det finns en beskrivning över vad de olika heter. Förstora bilden så tror jag nog att det syns. (fotomodell fick min f.d. Welshponny vara)

 

 Förutom dessa 8 stora chakran och de 6 Budchakra så har de också 21 Mindre chakran. Detta chakra-system är ett komplext nätverk av energi "virvlar" som går genom hela kroppen. Universell energi kallas även (prana, chi, ki) som flödar in och ut genom chakrana, längs meridiansystemet och ut i den fysiska kroppen.

Yttre stimuli, både positiv och negativ har en efftekt på djurets (o även människans) chakran.

Ska inte gå in så mycket mer på de vanliga chakrana , men man bör förstå att sjukdomstillstånd hos djur som kan vara diffusa och svåra att förstå, mycket väl kan bero på en obalans eller blockering i något av djurets chakran.

Det intressanta 8:e chakrat hos djur, kallas Brachialis eller Key chakra. Det är beläget på båda sidor av kroppen strax nedanför manken (se bilden) Det är det viktigaste energi centrum för alla djur och de länkar direkt till alla andra chakran.

Det är ett centrum som handlar om djur-människa interaktion, samspel och eventuell läkning börjar alltid i detta chakra. Så använd er gärna av dessa chakran för vänlig beröring och mycket positiva tankar som ni tänker går genom era händer till djuret.

Intressanta är också djurens Bud-chakra se nr 9 på bilden, det finns ett chakra i varje hov/ tass och ett vid basen av varje öra.

Det är dessa Bud-chakra som varnar djuret vid tex, kommande åskväder, jordbävning, orkan eller liknande. Budchakrana som sitter på hovar/tassar tar upp energi ur marken som är bra för djuret.

Om ni tänkt på det så finns det oftast ett ställe i hagen där hästarna ofta står och det är helt upptrampat runt om, det kan vara just där som det finns bäst energi för dem. Även hundar kan ha en plats där de gärna vill stå still, lägga sig eller rulla runt (dock gäller det inte för sånt "stinkande" som de ofta vill rulla sig i )

Ja det var en liten lektion om chakran

Ha de nu så gott med era djur

Kram / Pia

 

 

 

 

 

Tisdagen den 25 juli 2017 kl. 18:42

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Dagens Änglakort 25 juli

I dag kommer vackra ärkeängel Zadkiel med ett budskap till dig

Just nu är det inte läge för impulsiva beslut, ta istället den måttfulla och balanserade vägen i den här situationen.

Du kommer att uppleva bättre resultat genom att omvärdera dina nuvarande omständigheter och ändra ditt tillvägagångssätt. Om du handlade impulsivt i det förflutna kan du hela och rätta till saker i efterhand.

Ifall du funderar på att genomföra dramatiska livsförändringar bör du närma dig de förändringarna långsamt och metodiskt.

Kortet uppmanar dig till att arbeta tillsammans med andra och se saker från deras perspektiv.

Medkänsla och vänlighet är nycklar till att framgångsrikt manifestera dina drömmar. Förlåtelse ger också helande vilket tillåter en helt ny början

Ha en ljuvlig Tisdag

Kram / Pia

 

Tisdagen den 25 juli 2017 kl. 09:26

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

tarotkort Dragon Oracle Cards Drake horoskop turnummer stjärntecken ÄnglaTarot Ärkeänglarna kristaller vägledning Kristall Citrin Änglasvar Diana Cooper affirmation Orakelkort Energy Oracle Cards Änglar Circle of Life fullmåne budskap Änglaterapi Daglig Vägledning healing meditera

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2017

 December 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.